Postovanje skockana druzino!!!
Danas ću vam predstaviti set iz 2012-te godine, Republic Striker-class Starfighter,moj omiljeni lovac iz zvezdanih ratova koji je poznat i pod imenom Liberator.
Ovaj maleni lovac je preteča svih lovaca iz Star Wars sage i doleće nam iz stare republike kao predstavnik svetle strane.
Pojavljuje se u igrici Star Wars the Old Republic,a ko nije upoznat može da odgleda Short Movie na you tube-u,koji traje 15min. i tu ce u par navrata da naleti ovaj starfighter.
Ovaj lovac nije predvidjen da prelazi velike rute,nema hiper pogon i tek u kasnijim verzijama ima mesto za astro-droida.
Poletao je isključivo sa većih brodova i služio kao njihova odbrana i u kabini ima mesta za jednog pilota.
Da predjemo na set: Ima 376 delova,3 minifigure i što je veliki plus,nema ni jednu nalepnicu!!!
Ja sam ga dobio na poklon od devojke i zato mi je mnogo drag set.
Mnogi su se oduševili kada su saznali da izlazi Sith Fury-class Interceptor i stvarno je set fantastičan,ali moram priznati da sam mnogo vise isčekivao ovaj set,jer je ovo preteča svih lovaca i stvarno je zanimljiv set.
Izgled kutije:
Minifigovi su stvarno dobri,dzedaj je predstavnik lepseg pola i ime joj Satele Shan,astro-droid je po mom misljenju odneo show i njegov naziv je T7-01 i dobijamo jednog Republic Trooper-a,koji ima sjajan print!
Landing mode:
Na zadnjem delu seta se nalizi mesto za lightsaber,a usput vidimo i izgled motora:
Pomeranjem krila,pa topova lovac prelazi u attack mode:
Izgled kabine koja je sjajno uradjena,minifig je u potpunosti okružen kontrolnom tablom:
Izgled donjeg dela broda:
Pored dva topa,poseduje i četiri rakete,na oba krila po dve:
Izgled topa i način na koji se pomera:
Prelazimo na stabilizatore koji se pomeraju gore-dole:
Još par slika starfighter-a:
Uputstvo i rezervni delovi:
Na kraju uputstva strip i ostali setovi iz tog talasa:
Poredjenje stare škole T7-01 sa ostalim droidima iz dalje budućnosti,vidi se da je bio glomazniji i iz tog razloga nije mogao da ima svoje mesto na ovom malom starfighteru:
Toliko od mene,sve sto vas zanima slobodno pitajte,ako budem imao vreme uradiću i recenziju seta 75025 Jedi Defender-class Cruiser,koji je stariji brat ovog lovca i dolazi iz istog doba.
Do tada:
Say Hello To My Little Friend
Pozz