Autor Tema: Opadanje kvaliteta.  (Pročitano 17475 puta)

legomanijak

• Administrator
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Opadanje kvaliteta.
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 22, 2025, 10:45:00:posle podne »
Da je makar kvalitet kocaka i dalje tu pa da se ne osecamo potpuno prevareno. Ono sto vise ne treba ni uzimati u obzir kao nesto sto formira cenu jeste broj delova, danasnji setovi imaju mnogo vise sitnijih delova. Otuda i utisak da je danas skuplje, recimo taj stari turbo tenk je znacajno veci od ovog novog koji izgleda smesno u poredjenju. Bukvalno stede na kolicini plastike, a rekao bih i na kvalitetu iste u potrazi za najjeftinijom formulom.

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: Novembar 07, 2025, 03:54:31:posle podne »
Upravo sam prvi put u ne znam koliko godina otisao na Lego sajt.

Da uporedimo sajt sada i nekada:

2025. - https://kids.lego.com/en-us/star-wars

2008. - https://web.archive.org/web/20081216014333/http://starwars.lego.com/en-US/default.aspx

Razlika se vidi i u adresi

"kids.lego.com/starwars" "starwars.lego.com"

Kao dete preferirao bih staru adresu, ja sam veliki decko, sta ce kids u adresi  :wacky:
I kao odrastao preferiram stari, jer cim vidim kids, zamisljam neki najprimitivniji sajt za bebe, odmah mi je utisak da sajt nije za mene

Zatim sam sajt.

Novi - udjem, nema menija - moram da skrolujem i otkrijem sta ima sajt.

Stari - tu su meni i kartice - odmah mogu lako da nadjem sta zelim

Novi - Prvo sto vidim je podcast sa lego influenserima, sto kvari "immersion". Na sajtu star wars treba da osetim deo druge galaksije, minfiigovi i likovi da su glavni, a ne da slusam podcast o proizvodima.

Generalno nova marketing strategija Lega mi je dosta iritantna, influenseri se stalno snimaju kako kupuju, a skoro nikada ne vidim da snimaju kako uzivaju idalje u nekom setu koji su kupili pre neku godinu.

Stari - U fokusu je bio svet kockica, jasno je bilo da ti prodaju stvari, ali to rade kroz "immersion".

Novi - ne znam gde su igrice

Stari - jasno je gde su

Novi - ne znam gde su downloads

Stari - jasno mi je gde su.

Ima tu jos dosta, ali skontali ste.

Dosta je to do modernog dizajna sajtova, ali mi je stvarno cudno bilo koliko nisam mogao da se snadjem na modernom sajtu i koliko mi je bio odbojan, pa rekoh da podelim

« Poslednja izmena: Novembar 07, 2025, 08:39:35:posle podne vasa »

bnesty

• Član kluba (redovni)
  • Hero Member
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: juče u 11:41:40 posle podne »
Sto se tice sajtova, kao neko ko je na webu od 1998me i gde sam na pocetku se malo igrao sa pravljenjem sajtova, meni
ovaj dizajn koji dominira vec neku deceniju, gde svi koriste isti template bez menija vec sve nabacano na jednoj stranici je totalno bzv i odbojan . nepregledno, konfuzno. mozda je cilj da vise provedes na sajtu ali mene odbija, cak provedem krace vreme