Dakle, posle 6 meseci skupljanja delova sa ponosom vam predstavljam SFS TIE Interceptor u modernoj LEGO izvedbi.
Postojeci LEGO model je star i jedan od retkih koji nisu ponovo pravili. Kao i stari fighter i bomber napravljen je koriscenjem odvratnih plavih delova. Kako je sa novim TIE Fighter-om LEGO usvojio napredne tehnike gradnje i uspeo da stvori jako lep i originalu vrlo slican model, mislim da je vreme da se to uradi i sa Interceptor-om
Evo starog LEGO modela:
Lici na filmski model ali to nije to. Krila su pogresna i plava boja odudara od onoga sto se moze videti u filmovima.
Kao referencu koristio sam slike iz filmova kao i semu iz knjige
The Essential Guide to Vehicles and Vessels.
Podjimo od dijagrama. Pokusao sam da sto bolje pratim dimenzije i oblik i mislim da sam uspeo. Koristi se dosta specificnih elemenata i model nikada ne bi uspeo da prodje kao oficijelni ali mislim da ima ok kombinaciju klasicnog Lega i MOC elemenata.
evo mog modela
Kabina je klasicna kabina TIE Fighter-a (kao sto je i navedeno u specifikacijama za TIE/In)
a evo i zadnje strane
A evo u poredjenju sa referentnim slikama
Ja sam presretan
Toliko sam dugo cekao delove da sam se smorio zesce i juce kada sam ga sklopio nije me dojmio, ali jutros kada sam ga pogledao odusevio sam se
P.S. Fale mu jos 3 kocke da bi se kompletirao. Ali to su sada vec slatke muke