Autor Tema: Vasini MOC-ovi  (Pročitano 189357 puta)

Yanakin

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
Re: Odg: Vasini MOC-ovi
« Odgovor #405 poslato: Jul 06, 2012, 07:50:57:posle podne »
extra :)
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

Angeli

• Gost
« Odgovor #406 poslato: Jul 06, 2012, 11:03:00:posle podne »
lepo :)
ej, ako bi radije da okacis sliku umesto linka, kliknes desnim na flickru na sliku (kad se pojavi \"lupa\" kao kursor misa), i odaberes medium 500, kad se otvori kliknes na sliku i izaberes \"copy image location\"

onda ovde, na forumu napises [.img]pa kopiras taj link pa[/.img] samo bez ovih tacaka, i izgleda ovako:

[i.mg]http://farm8.staticflickr.com/7133/7516248892_1dcca1ea55.jpg[/im.g]

a ispadne ovako:

(ako klines na \"quote\" videces tacno kako pise:)

eto :)

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #407 poslato: Jul 07, 2012, 06:24:17:pre podne »
Hvala.Ranije me je nesto zezalo ,ali pokusacu od sad

dr.zli

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Re: Vasini MOC-ovi
« Odgovor #408 poslato: Jul 07, 2012, 08:15:50:pre podne »
Slatko, i ja volim eksperImentisanje sa crno belim i sepia fotografijama :D
A Lion doesn't concern itself with the opinions of sheep

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #409 poslato: Jul 07, 2012, 04:13:05:posle podne »

Djapeto

• Gost
Odg: Vasini MOC-ovi
« Odgovor #410 poslato: Jul 07, 2012, 04:23:23:posle podne »
Lieutenant Gruber\'s little tank :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Знам да није тај период али како да се не сетимо Грубера из серије Ало, Ало :laugh: :laugh: :laugh:

Васо прво увек имаш оригиналну идеју! И где бре ископаш те одличне фотке и та WWI возила?! :love:

Јако лепа техника, лепо си га дочарао! Познавајући тебе биће још моћнији, а и сада разбија!

Браво још једном, кад видим твоје крације знам сигурно да нису копија нечијег рада, пошто неки ураде нешто по нечијем раду а ни не помену, што је основна МОС култура, а не после гледам радове и кажем па ово сам већ у лошијем изадњу видео негде :sad:

Sammael

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #411 poslato: Jul 07, 2012, 04:55:08:posle podne »
Fantastično, kao i uvek. Ne znam da li sam već rekao neki put, ali ne bi mi palo na pamet da iskoristim durbin za cev jer deluje premali, međutim na MOCu deluje da je u savršenoj razmeri. :cool2:

Da li si možda planirao u budućnosti da se baciš na WW2 tematiku? Voleo bih baš da vidim tvoje interpretacije nekih WW2 vozila...

dr.zli

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #412 poslato: Jul 07, 2012, 05:04:14:posle podne »
slazem se, ww2 vozila su i lepsa a ima ih i mnogo vise nego ww1. Zamisli samo koliko tenkova i aviona tu moze da se napravi :D

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #413 poslato: Jul 07, 2012, 07:18:42:posle podne »
Hvala svima!Ja sam poceo sve sa ww2 ,ali mnogo kockica treba za njih ,pogotovu tajlova ,a to ne mogu da prijustim .

WW1 tematika mi se svidja pre svega zato sto je to moja tema (ja sam je izmislio ,tj. nisam niotkuda video) a i zato sto je tada bilo do nekle malo manje rasizma .To je recimo primer onaj Nemacki general koji je naredio da se u jednu grobnicu zakopaju i Nemacki i Srpski vojnici i da se tu podigne spomenik.Toga nije bilo u WW2.Kada sam gledao neke dokumentarce ,svi oni logori i cinjenica da je tu masina bila mocnija i od najvecih heroja ,smucila mi se ta tema pa sam poceo WW1.
Svidjaju mi se old timer-i ,a i sami rovovi mnogo lepo izgledaju u lego svetu.
@dr.zli Vec sam napravio neki ww2 model ,to je bio M3 A1 Halftrack .Pokusaj da nadjes na yt .Moj channel je legoVasa

dr.zli

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #414 poslato: Jul 07, 2012, 07:41:35:posle podne »
dogovoreno, cim se vratim u bg, trenutno sam na 3g netu :shy:
ni jedan rat nije ni castan niti posten, i u prvom i drugom si imao puno primera kako zverskog tako i izuzetno covecnog ponasanja, mada mi je prvi ludji sa masovnim jurisima na rovove i neogranicenom upotrebom bojnih otrova ;)
Meni su ww2 tenkici zanimljiviji, pogledaj lake tenkove zaracenih strana, pogotovo one iz perioda pre i sa pocetka rata, to mislim da mozes da bez problema sredis.
Jos jedna stvar, desilo se vec puno puta da kazes nesto u stilu: \"napravio sam ovo, ne znam kako se zove i cemu sluzi ali mi se svidja\" (dosta sam liberalno parafrazirao), obrati paznju na to sta pravis, koje mu je ime, koja je prica iza oruzja ili orudja, kako izgleda na filmu i na pravim slikama, mnogo ces se vise uziveti u pravljenje modela i mislim da ce tvoji modeli tako postati jos bolji.
To je posebno vazno sa modelima pravih ratnih vozila, oruzja i orudja :)

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #415 poslato: Jul 07, 2012, 07:56:41:posle podne »
Ja gledam slike koje nadjem na netu ,surfujem i sta nadjem to pravim.Vecinu stavri kojima ne znam naziv na srpskom ,znam na engleskom ,ali ne znam koliko bi to pomoglo.Moji modeli su 100% po ugledu na prave stvari

dr.zli

• Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #416 poslato: Jul 07, 2012, 08:10:00:posle podne »
kazem ti ovo samo zato sto sam se ja u srednjoskolskim danima zamlacivao sa crtanjem, mnogo su mi crtezi bolje izgledali kad bih dobro proucio predmet i znao kako izgleda u stvarnosti iz svih uglova i cemu sluzi svaki njegov deo. Nije kritika, samo savet iz licnog iskustva :wink2:

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #417 poslato: Jul 07, 2012, 09:39:34:posle podne »
Ja to i radim .Hvala u svakom slucaju.Ako imas neki specifican argument za neki deo nekog modela ,slobodno mi kazi ,ali ja sam bas uporedjivao sa slikama iz vise uglova i cini mi se da sam gi ptrefio xD
Ovo mi je 3. verzija istog auta ,ali te prosle 2 nisam okacio ,prebrzo sam ih rastavio zato sto nisam bio zadovoljan onime sto sam video.

vasa

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #418 poslato: Jul 13, 2012, 08:21:48:posle podne »
Zavrsio sam dioramu! ovo zamisljam kao 1/2 ogromne diorame koju planiram da napravim ,ali sada sam na nivou od 0 braon i zelenih kockica ,sto ce biti problem posto hocu da ima puno kratera i detalja.Valjda cu moci da nabavim potrebne kockice do 2014.
http://www.flickr.com/photos/legovasa/sets/72157630418313928/

Acidum

• Član kluba (redovni)
  • Hero Member
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #419 poslato: Jul 14, 2012, 05:55:47:pre podne »
Веооома добро! :love: Свиђа ми се што се трудиш да јасно поставиш комплетну сцену, не само пар детаља и то је то. Права диорама, нема шта!

Прва грађевина (са леве стране) је срушена црква, јел тако? Бар ми се чини по облику основе... Углавном много добро изгледа, успеваш да оствариш онај ефекат контролисаног хаоса, порушену гомилу која ипак не изгледа набацано, и то ми се много свиђа...то је нешто што ја још увек не успевам да постигнем...

Пласт сена до пола набацан је одличан детаљ...

Артиљеријска оруђа нема сврхе поново коментарисати, сјајна су као и раније, чак и боља како време одмиче... Возила су ти такође сјајна, свиђа ми се временски период који си изабрао, јер су веома компликована за прављење у Лего свету, а изгледају некако симпатично!

Недостатак коцкица...биће боље временом, веруј ми...осим ако не оставиш Лего и посветиш се нечем другом...

Е, да, једино немаш слике првог заклона са митраљезом...види се тек на слици целе диораме! :angry:

Поново, свиђа ми се што правиш комплетну сцену!!! :love: А и делује веома игриво!
...и нестадох у измаглици...