Evo i mene, imao sam zubobolju pa nisam bio u stanju da kuckam a MOC sam video, naravno, cim si okacio.
Odlicno! :amazed:
Sve mi se svidja! I Debela Berta, i nemacki vojnici, i srpski vojnici i generali, ovaj sad najnoviji tobdzija je isto super, i vozila i topovi, i naravno crkva, jako lepo osmisljeno i realizovano.
Znas da redovno pratim tvoje mocove jer si talentovan momak i jer je vecina nas vezana emotivno za ovu temu, a ja posebno volim istoriju, narocito nasu. Zato se i trudim da ti pomognem sa kockicima jer ti i ta prica sigurno vise nego zasluzujete svaku pomoc.
Moji su preci takodje bili na obe strane. Pradeda koji je Bunjevac iz Vojvodine je cak isao vojnu skolu i bio Austro-ugarski oficir, imam jos od njega oblezja vojske kao sto je znak na kajsu i medalje koje je imao. On nije ucestvovao u ratnim dejstvima tokom rata. Bunjevci su inace poreklom iz Dalmacije i dosli su u Vojvodinu pre oko 400 godina, neki smatraju da su ima korni u Hercegovini u oblasti oko reke Bune pa da su zato i dobili ime.
Takodje, moji preci sa dedine strane koji su sa Stare Planine iz okoline Pirota bili su u svim Balkanskim ratovima i naravno u Prvom svetskom ratu. Secam se kad sam bio mali kako mi je deda pricao o prelasku preko Albanije i price o deda Djordjetu koji je bio artiljerac u cuvenoj bici za Jedrene u Prvom balkanskom ratu, kada su Bugari tek uz pomoc srpske vojske zauzeli Jedrene poslednju kapiju prema Carigradu.
Vaske, ste da ti kazem, samo napred!